Каталог товарів
Вибране

Чи існує чоловічий клімакс?

Категорії

Довгі роки вважалося, що менопауза – поширене жіноче явище, при цьому чоловічий клімакс не зазнавав особливого вивчення. Однак сьогодні велика кількість вчених підтверджує факт наявності такої проблеми і говорять про незворотність та природність її настання. Він називається андропаузою та виникає з різних причин, а також має свою симптоматику.

 

Чоловічий клімакс – що це?

 

Багато чоловіків цікавить, чоловічий клімакс – що це таке? Йдеться про гормональні зміни в організмі. У чоловіків концентрація тестостерону знижується більш плавно, ніж у жінок із їх естрогеном. Тестостерон починає поступово падати після досягнення 30 років. Однак важливо розуміти, що андропауза – значно серйозніше порушення, ніж цілком природне падіння чоловічого статевого гормону з віком.

 

Вивчаючи все про чоловічий клімакс, варто звернути увагу на те, що цей процес може починатися у різному віці. Деякі представники сильної статі стикаються з різким зниженням тестостерону вже в 30 років, а в інших він падає через десятки років. Після 60 років низькі показники статевого гормону вже не можна назвати порушенням.

 

Медикаментозне лікування чоловічого клімаксу почало проводитися відносно недавно і досі не до кінця вивчене. Що стосується перших експериментальних спроб збереження високого рівня тестостерону, то вони проводилися хірургом Самуїлом Вороновим у 1920-х роках. він пересаджував «залізи мавпи» людям. Провівши досліди, свої результати він описав у книзі «Омолодження щепленням». У ті роки співтовариство вчених не визнало результатів його дослідження, а питання лікування андропаузи так і залишилося відкритим.

 

Чоловічий клімакс: основні причини

 

Перш ніж розглянути симптоми чоловічого клімаксу, варто зрозуміти, чому він з'являється. Тестостерон починає вироблятися на етапі ембріогенезу і продовжується до 30-35-річного віку. Після цього настає зниження його продукції приблизно на 1-3% щорічно.

 

Неприродна та патологічна андропауза настає досить рано. Якщо вироблення статевого гормону різко скорочується до 40 років, це говорить про гормональні проблеми. Чоловічий клімакс і лібідо можуть постраждати з різних причин у вигляді:

 

  • Хронічних та гострих форм інфекційних захворювань у сечостатевій системі.
  • Зайва вага.
  • Неправильне харчування.
  • Порушень в ендокринній системі.
  • Травм органів малого тазу та операцій на них.
  • Ракових пухлин органів малого тазу.
  • Депресивних та стресових станів.
  • Сидячого способу життя.
  • Шкідливі звички – вживання алкогольних напоїв, наркотичних препаратів.
  • Прийом гормональних препаратів.
  • Радіаційного впливу.
  • Роботи у «шкідливих» умовах.

 

Чоловічий клімакс: симптоми

 

Симптоми чоловічого клімаксу в першу чергу виявляються в статевій системі:

 

  • Знижується лібідо.
  • Зменшується частота статевих акцій.
  • Погіршується ерекція.
  • З'являється сексуальна незадоволеність і таке інше.

 

Також у процесі інтимної близькості може знижуватися чутливість статевого члена, через що досягти оргазму та отримати приємні відчуття стає складніше. Також зменшується кількість сперми, що виділяється, і іноді з'являються проблеми передчасної еякуляції. У деяких порушується сечовипускання: струмінь сечі стає слабкішим, стає складно затримувати сечу, хочеться частіше ходити в туалет і так далі.

 

Які ознаки чоловічого клімаксу можна виділити ще? З'являються емоційні переживання:

 

  • Погіршується настрій.
  • Людина стає більш дратівливою.
  • З'являються проблеми зі сном.
  • Виникає депресивний стан.

 

Чоловічий клімат симптоми припускають і зниження силових показників. Також падає працездатність, людина швидше втомлюється та відчуває слабкість, у неї погіршується пам'ять, здатність аналізувати інформацію та сприймати її. Що стосується вегетативно-вісцеральних порушень, вони виявляються в надто високій пітливості, запорах, гіперемії обличчя.

 

Чоловічий клімакс та його симптоми також стосуються серцево-судинної системи:

 

  • Змінюється артеріальний тиск.
  • Почастішає серцебиття.
  • Спостерігається аритмія та кардіологія.

 

На форумах про чоловічий клімакс можна зустріти інформацію, згідно з якою через андрогенний дефіцит у крові підвищується рівень холестерину, що підвищує ймовірність постраждати від інфаркту та інсульту.  


Як позбутися чоловічого клімаксу: основні способи лікування

 

Незалежно від того, скільки триває чоловічий клімакс, а також чому він настав, цей стан можна вилікувати для продовження періоду активного життя, збереження впевненості у своїх силах і поліпшення відносин з партнеркою.

 

Відгуки про лікування чоловічого клімаксу підтверджують той факт, що проблеми легше позбуватися на перших етапах. Якщо регулярно відвідувати уролога та здавати аналізи, проходити УЗД, вдасться вчасно виявити настання андропаузи та приступити до терапії, яка буває:

 

  • Медикаментозний. Препарати від чоловічого клімаксу дають змогу отримати додатковий тестостерон ззовні. Для стимулюючого лікування використовуються таблетки від чоловічого клімаксу, спрямовані на активізацію вироблення в організмі свого гормону - тестостерону.
  • Немедикаментозний. Один зі способів, як позбутися чоловічого клімаксу, – регулярно виконувати фізичні навантаження, повноцінно харчуватися, дотримуватися режиму роботи та відпочивати, позбутися стресів, відмовитися від шкідливих звичок, таких як вживання алкоголю та куріння. Лікування чоловічого клімаксу народними засобами (женьшенем, екстрактом кордицепса, коренем рослини Ашваганда) може стати непоганим доповненням до терапії. Іноді практикується акупунктура, а також масаж простати.

 

Андропауза пройде максимально комфортно, якщо стежити за своїм здоров'ям та щороку відвідувати лікаря. Майже всі симптоми вищеописаної недуги коригуються за допомогою лікарських препаратів. Правильно підібравши терапію, змінивши спосіб життя та раціон харчування, вдасться усунути неприємні симптоми та продовжувати радувати свою партнерку в ліжку.

 

Якщо ви не знаєте, як полегшити чоловічий клімакс, завжди можна почати прийом таблеток для потенції. У каталозі інтернет-магазину Viagrushka є величезний асортимент відповідних препаратів. Вони безпечні та продаються за прийнятною вартістю. Консультанти завжди готові надати детальну інформацію, проте не забувайте про те, що перед початком їхнього прийому рекомендується проконсультуватися з лікарем.

( 6 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*